MANNELIJKE EN VROUWELIJKE POOL 

MODULAIR (4 DAGEN)


Er is in de afgelopen 100 jaar betamelijk gestreden voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen. De uitwerking is echter dat we (zowel de man als de vrouw) onze vrouwelijke pool net verwaarloosd hebben. 

De vraag rijst vaak waarom we onszelf soms overweldigen met stereotypen van mannelijke- of vrouwelijke energie. Zijn deze categorieën werkelijk tegenstellingen, of zouden we ze eerder als gelijkwaardige polariteiten kunnen beschouwen? En welke effectieve rol spelen deze energieën in ons leven? Zijn ze voedend en kunnen ze richting geven aan wie je bent? Of ervaren we dan eerder een gebrek aan evenwicht? 

De oplossing voor de onvrede en de oorlog tussen de sexen die overal ter wereld plaatsvindt, maar ook vooral binnen in onszelf licht heel dichtbij. In onszelf !! Het bewust streven naar de integratie van zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen blijkt een sleutel te zijn tot balans en een gevoel van heelheid en eenheid. In dit streven smelten kracht en overgave samen, naast alle andere vormen van dienstbaarheid en zorgzaamheid. Het proces van bewuste integratie leidt tot een dieper begrip van onszelf en de ander.

Zodra je onderscheid kunt maken tussen de vrouwelijke en de mannelijke energie, de yin en de yang in jezelf, wordt het makkelijker om ze enerzijds in te zetten op het moment dat het nodig is, en anderzijds om volledig jezelf te kunnen zijn i.p.v. te leven volgens contraproductieve energiepatronen die je als waar bent gaan aannemen.

Wanneer we de dualiteit in onszelf ontdekken, opent zich een pad naar diepgaand inzicht en begrip. Het erkennen en omarmen van zowel vrouwelijke als mannelijke aspecten van onze persoonlijkheid draagt bij aan een innerlijke harmonie. Bovendien nodigt het ons uit tot verdere zelfacceptatie en persoonlijke groei. Als je met beide polen bevriend raakt, als je kunt herkennen wanneer de ene of de andere pool vervormt en als je kan voelen wat de gezonde expressievorm is van beide polen, ben je behoorlijk in balans.

De vrouwelijke energie is de aarde, de baarmoeder, ... van waaruit alles wordt geboren. In haar duisternis groeit het niets tot iets. Het heeft geen doel en geen richting, het beweegt en het stroomt. Het is de liefdevolle hechting, de armen waarin je alleen maar hoeft te "zijn". Als de storm opsteekt, dan is het verdriet echter zo diep dat het huilen voor de hele wereld is, alsof er geen andere keuze is dan dat allemaal door deze energie heen te laten bewegen tot de orkaan weer gaat liggen.

De mannelijke energie is verbonden met de hemel. Het is puur bewustzijn, focus, helderheid en geeft stabiliteit. Het is de compassievolle onthechting die uitnodigt grenzen te verleggen en op eigen benen te staan en te zeggen: "Cut the bullshit".

De mannelijke energie geeft richting, is het anker, en zorgt ervoor dat de vrouwelijke energie vrij kan stromen.


Aan de hand van praktische situatieschetsen nemen twee gepassioneerde en inspirerende vertellers en verbinders je enerzijds mee op ontdekking naar je eigen interne mannelijke en vrouwelijke pool en kom je terug meer in balans. Anderzijds ontdekken we onze eigen focus versus onze stroming a.h.v. verschillende technieken uit de psychodrama. 

Vertrekkende vanuit hun persoonlijke werk- en Levenservaring boren Luc & Lieve je volle potentieel aan en nemen ze je mee op weg naar een voldaan en verbonden Leven !!


Deze module behoort tot het derde jaar van de opleiding integratieve traumatherapie (Academie)

Deze module is afzonderlijk van de opleiding integratieve traumatherapie beschikbaar voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en coaches die zich specifiek willen verdiepen in mannelijke en vrouwelijke polen (energie)

Deze module is afzonderlijk van de opleiding integratieve traumatherapie beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in mannelijke en vrouwelijke polen (energie)


Gastheer en gastvrouw: Luc Jansen (www.lucjansen.be) en Lieve'ke Van Beeck

Locatie: De Winkelhaak (House of C) - Winkelhaakstraat 26 - Antwerpen (5' wandelen vanaf Antwerpen Centraal)

Data 2024: 24/9 - 8/10 - 22/10 - 5/11 (telkens van 10:00 tot 17:00)

Prijs: € 666,00; in combinatie met de module 'fysiek (seksueel) trauma verwerken' en de module 'karmische transformatie' is de totaalprijs € 2333,00 


Module: FYSIEK & SEKSUEEL TRAUMA VERWERKEN

Module: KARMISCHE TRANSFORMATIE