Bokstherapie ... just need a pair of gloves and a little space 

Getraumatiseerde mensen hebben vaak een tolerantieraampje (window of tolerance van pat Ogden), zo smal als een te nauwe steeg en het autonome zenuwstelsel is enkel afgestemd op gevaar en bedreiging. In traditionele behandelingen gaat men er vanuit dat nare (soms verschrikkelijke) herinneringen "woordelijk" dienen te worden verwerkt. De gouden standaard was blootlegging en verwerking van herinneringen. Trauma heeft echter niets te maken met de gebeurtenissen uit het (verre) verleden maar hoe deze geleefd en beleefd worden en vooral fysiek gehuisvest zijn in het heden! De therapeut die vooral verbaal werkt zal ook merken dat de inhoud vaak neerkomt op eindeloos herhalen van verhalen en/of het trauma kent niet eens één enkel woord. Spreken over trauma kan eveneens té overspoelend zijn (hertraumatiseren) of een zielloos karakter hebben. Stress, impulsiviteit, emoties als schaamte en angst, woede-aanvallen etcetera... lijken 'nergens bij te horen' maar scheppen in het hier en nu wel zeer veel onveiligheid. De vermenging van het verleden met het heden creëert ook niet te vatten verwarring en chaos. Wanneer er dus sprake is van chronische (autonome) disregulatie en het voortdurende getriggerd worden van de (woordeloze) herinneringen met signalen van gevaar en bedreiging, dan is het van het allergrootste belang dat traumaverwerking gericht is op rust vinden in het lichaam. Het ontwikkelen van een veilige "innerlijke" gehechtheid en de "ontmenging van het heden en het verleden" zijn de belangrijkste voorwaarden om als therapeut na te streven. 

Veel speelt zich dus af in het niet - talige register en daarom is het van groot belang dat therapeutische interventies vooral gericht zijn op niet - talig aanbod. Hoe langer hoe meer wordt het arsenaal van reparerende interventies reeds verrijkt met tal van lichaamsgerichte benaderingen die krachtig en zeer doelgericht zijn. 

In de tweedaagse training duiken Marcel en Lieve samen met enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers in de ervaring van bokstherapie en laten we jullie voelen wat lichaamsgericht- en ervaringsgericht werken allemaal teweegbrengt.

Therapeutisch boksen is de perfecte manier om emoties te reguleren en een krachtige ontlading van spanning, stress, pijn, etc ... alsook om oude patronen letterlijk te doorbreken. Boksen is eveneens een uitgelezen manier om te helen van trauma's omdat deze vastzitten in het fysieke lichaam. Het lichaam en de ervaringen betrekken in de interventies is wat de toegevoegde waarde is. Meer info vind je uiteraard op de website van collega en vriend Marcel  www.bokstherapie.nl

This therapy will let you feel an indescribable ecstasy and delirium in melting, as it were, into the system of being, in identifying yourself with the whole of your nature.


De rode draad is boksen met mildheid & mededogen versus de zeven levels van agressie

Wat je mag verwachten: een klein theoretisch denkdeel en een groot ervaringsgericht voel- en doedeel


Deze training is bedoeld voor hulpverleners in de GGZ (psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, coaches)


7/8 juni 2024 (vrij van 9:00 tot 18:00 en zat van 9:00 tot 17:00)

nog 5 plaatsen vrij

26/27 oktober 2024 (zat van 9:00 tot 18:00 en zon van 9:00 tot 17:00)

nog 11 plaatsen vrij


lokatie: Welkomstraat 30, 2960 Sint Lenaarts (Brecht)

Gezellige B&B's in de buurt 


kostprijs: € 555,00

inbegrepen: twee ervaren therapeuten, boksmateriaal, een prachtige ruimte, grote tuin, koffie, thee, water, gezonde tussendoortjes

meebrengen: schrijfgerief, boksmateriaal (als je het zelf hebt ...), lunch 

draag sportieve en gemakkelijk zittende kledij 

gastheer en gastvrouw: Marcel Amstelveen & Lieve van beeck 


inschrijven kan via de contactpagina of door een mailtje te sturen naar lievevanbeeck@gmail.com 

Wees Welkom, Lieve & Marcel