INDIVIDUELE THERAPIE 

De vergrotende trap van WONDE is WONDER, de overtreffende trap is VERWONDERING 

(Willem Glaudemans) 

Als je geconfronteerd werd met trauma (in de vroege kinder- en puber- jaren), dan werken hier en nu bepaalde delen van jouw brein niet meer naar behoren. De toestand om logisch te denken en te weten dat de traumatische gebeurtenis voorbij is, lijkt te zijn verdwenen. De veilige verbindingen met anderen en met jezelf vervagen. Je krijgt diagnoses zoals persoonlijkheidsstoornissen, ADHD,  borderline, ... En vervolgens kom je "aan de zijlijn van het leven" terecht (Erik De Soir). Een belangrijk aspect van trauma is dat je nl. gevangen geraakt bent in een steeds voortdurende vecht- en / of vluchtmodus want de traumatische gebeurtenis was hartverscheurend en misselijkmakend en daar wil je niet (meer) aan herinnerd worden. Je lichaam blijft echter reageren alsof je nog steeds in gevaar verkeert.   "The body keeps the score" (Bessel van der Kolk). Het is fundamenteel te weten dat het lichaam eigenlijk (nog) niet weet dat het voorbij is. Genezen van trauma is dan ook ten diepste kunnen voelen en weten dat dàt toen was, en dit nu is!  Genezen van trauma is dit bestaansrecht geven (woorden vinden, het in de eerste plaats aan jezelf kunnen vertellen) en vervolgens gebeurt het helen in en met het lichaam (embodiment - belichaming).  

Dat jij, jij bent is het Wonder !

Wees Welkom,
Lieve'ke 

domeinen

C- PTSS (Complex trauma) - automutilatie - suïcidale gedachten - dissociatieve stoornis - (binnenlandse) adoptie - transgenerationeel trauma & karmische thema's - seksueel misbruik, traumaseksuele- en genderidentiteit 

methodieken

IFS (Internal Family Systems) - Bokstherapie - Socratisch & Filosofische dialoog - ACT (Acceptation & Commitment Therapy) - Brainspotting - Karmische Transformatie - Het Huis van Herstel  

OPLEIDING - ERVARING

Integratieve Psychotherapie (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie - AIHP Zoersel - Vives Associatie K. Universiteit Leuven)

Integratieve Psychosomatologie 4 jaar (AIHP -Koekelare)

Traumaseksuologie CP jaar 1 (Excetra Utrecht)

Psychotraumatologie (Online traject met Bessel van der Kolk)

Integratieve Creatieve Psychotherapie (Educatieve Academie - Berchem)

Improvisatie- en Theatertherapie (Educatieve Academie - Berchem)

Psychodrama (Centrum voor Psychodrama & Psychotherapie - Pittem)

ACT = Acceptation & Commitment Therapy (ACT Academie - Ranst)

Bokshandschoenen in de praktijk  (Bokstherapie - Amsterdam)

Brainspotting Level 1 (Educatieve Academie)

De behandeling van trauma - een lichamelijke herinnering (met Dr. Marc Van Steenkiste)

Karmsiche Transformatie (Alchemy of Sparks Frankrijk - Pyreneeën) 


Brainspotting Level 2 en 3 i.o. 

Traumaseksuologie IP jaar 2 en RP jaar 3 (Excetra Utrecht) i.o.   

 


Lidmaatschap bij de beroepsvereniging Belgisch-Nederlandse vereniging voor Integratieve Psychologie & Psychotherapie v.z.w. (www.ABP-BVP.be) en lid van de NUO-NAO (European Association for Psychotherapy)