ADEMEN

Bewust Verbonden Ademen - Rebirthing Breathwork

Rebirthing is een ademhalingstechniek die tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie. Praktisch is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme. Het ritme van het Bewust Verbonden Ademen. 


De effecten van een rebirthing - proces beogen het voltooien van niet verwerkte ervaringen die onder de bewustzijnsdrempel een eigen leven zijn gaan leiden, wat een storend en beperkend effect heeft op het bewustzijn en vervolgens op het dagelijks functioneren. 

In de loop van ons leven hebben we (ten gevolge van niet verwerkte traumatische gebeurtenissen) onszelf gevuld en vervuld met allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen waaraan zich verschillende emoties (schuld, schaamte, angst, boosheid, frustratie, ...) hebben vastgehecht. We voelen ons er slachtoffer van en gaan er vaak volledig in op, alsof we die belemmerende gedachten en overtuigingen geworden zijn. Rebirthing verruimt echter dit perspectief en zelfsabotage wordt vervangen door ondersteunende gedachten en positieve bekrachtigingen. Eveneens ontdek je een groter bewustzijn, krijg je meer energie en een gezonder lichaam. De diepe verbinding en het welzijn die uitgaan van zowel zuurstof als Ki (levensenergie) en dit bewust in te nemen en daarbij tijd te nemen voor jezelf is bijzonder krachtig. Het is de bedoeling in totale ontspanning te komen en een diep welzijn te ervaren en terug te keren naar je eigen bron. 

In overleg met uw psychiater en/of arts kan er tijdens een traject van meerdere sessies aan afbouw van medicatie worden gewerkt (antidepressiva, angstremmers, slaapmedicatie, ...).

Bewust Verbonden Ademen is zeer effectief bij depressie, stress, emotie-regulatie, verslaving, trauma - verwerking, PTSS,  seksueel misbruik, karmische thema's, psychosomatische klachten (psyche = geest - soma = lichaam), ... 

Als je de techniek van het Bewust Verbonden Ademen eenmaal beheerst kan deze in gelijk welke omstandigheid worden toegepast, zowel in een warme, ontspannen setting als bij koude bedreiging. Leonard Orr is één van de grondleggers van de "New Age" en stichtte in 1950 de rebirthing beweging op in de streek van Dellaware River (New York). Hij schreef een twintigtal boeken die in verschillende talen werden vertaald, zoals het boek over "Rebirthing" dat hij samen met Sondra Ray schreef. Rebirthing kent ondertussen een tiental miljoen beoefenaars.

Breath is the voice of your soul ...

ADEMCIRKELS

Als je het Bewust Verbonden Ademen hebt mogen ervaren, wil je dat eigenlijk nooit meer kwijt. Deze zuiverende en helende techniek brengt ons in ons transformatieproces, maar om dit te integreren vraagt dit discipline, elke dag huiswerk maken, blijven oefenen. Tot dit aangeleerd gedrag als vanzelf wordt toegevoegd aan ons dagelijks handelen, ons dagelijks leven. Je gaat ernaar verlangen. Het wordt de kers op de taart van jouw dag. Dag in, dag uit.

Door vallen en opstaan leer je jeZelf steeds sneller en makkelijker bijsturen. Jij kiest er namelijk zelf voor hoe je in het leven wil staan, maar vanzelf gaat dat niet. Dat vraagt om bewuste aanwezigheid, bewust handelen, Actie! Tijd!

Tijdverlies bestaat niet, als je de ervaring ervan op een wijze manier gebruikt!

De ademcirkels zijn bedoeld om het Bewust Verbonden Ademen in ons leven te integreren. Om de oude patronen blijvend te doorbreken, om indrukken te transformeren. Om in verbinding te blijven met onsZelf en steeds nieuwe verbondenheid met anderen te mogen ontvangen. Om te ont - moeten!

de ademcirkels gaan door, één dinsdag per maand van 19:30 tot 21:30 (graag op voorhand inschrijven)  

2022: 11/1 - 8/2 - 8/3 - 29/3 - 3/5 - 7/6 - 5/7 - 26/7 - 23/8 - 6/9 - 27/9 - 18/10 - 8/11 - 29/11 - 20/12

meebrengen: dekentje, kussentje, losse kledij (aandoen), extra paar sokken

lokatie: Centrum Het Midden, Eekhoorndreef 18, 2390 Malle

Kostprijs: € 35 per keer - € 290 voor een kaart met tien beurten (de kaart is te combineren met boxing & breathing)   

gastvrouw: Lieve Van Beeck (en eventueel een stagiair van de ademopleiding)

WORKSHOP BREATHING EN BEING (IJSBAD)

Ik ben Tom

In de periode 2008 - 2014 sukkelde ik met fibromyalgie en het werd met de jaren erger. In mei 2014 leerde ik de ademhalingen en ijsbaden van Wim Hof kennen en mijn pijn verdween als sneeuw voor de zon. Binnen de kortste keren functioneerde ik weer en dat inspireerde mij om de instructeursopleiding bij Wim Hof te volgen. Omdat zoveel mensen afgeschrikt werden door het ijsbad voelde ik dat ik het anders en op mijn unieke manier moest gaan aanpakken; Ik ontdekte Stig Severinsen's Breathology en dat gaf me wat ik nodig had. De combinatie van eeuwenoude technieken (bevestigd door de moderne wetenschap) is wat 'nuchtere' westerlingen nodig hebben om gemotiveerd te geraken en met ademhaling (en ijsbaden) aan de slag te gaan. Na een gesprek met Severinsen's kreeg ik de kans om het Master Traject Breathology te volgen (wat nog steeds loopt). Met "Just Breathe" geef ik lezingen, trainingen en workshops in binnen- en buitenland.

In het najaar organiseer ik samen met Tom Stijven de workshop  "Breathing & Being" in een ijsbad (van drie graden). Ik heb deze aanvankelijk spannende maar uiteindelijk ontspannende ervaring reeds zelf mogen beleven. Het was een onvergetelijk moment van "being comfortable in the uncomfortable"

Voor de middag wordt er op een correcte en degelijke manier naar het moment in het ijsbad toegewerkt. Theorie en praktijk wisselen elkaar in dit voorbereidende deel af. Na de lunch krijgt elke deelnemer de kans om in het ijsbad te gaan, opnieuw onder een correcte, degelijke en respectvolle begeleiding van Tom Stijven. Onder het motto deelnemen is belangrijker dan winnen wordt niemand ergens toe verplicht, enkel liefdevol uitgenodigd. 

We sluiten de dag stijlvol af met terugblikken en napraten bij een heerlijk ijskoud (3 graden) drankje! 

datum: 01 - 10 - 2022  

locatie: nog in overleg (Brecht of Malle) 

kostprijs: € 135,00

Nog 12 plaatsen vrij (max 14 deelnemers)

inbegrepen in de kostprijs: instructeur Tom, locatie, koffie, thee, water, gezonde versnaperingen, ijsblokjes  

meebrengen: lichte lunch, badjas of strandlaken, kleinere handdoek, slippers

ADEM - RETREAT

Hoe gaat het met je?


Hoe gaat het echt met je?


...


Dat het soms niet goed met je gaat is een teken dat je niet verder wil op de manier die je altijd gewend was !!!


We hebben echter geleerd om verandering vooral te voorkomen en te leven op automatische piloot, op adrenaline, ... Je leeft je leven routinematig en je weet het nuttige niet meer van het nutteloze te onderscheiden. We hebben geleerd te overleven om te kunnen leven en zoveel mogelijk op een zo kort mogelijke tijd te kunnen doen. Een vaste wijze om dingen te doen zorgt voor veiligheid en zekerheid.

En toch ben jij Zelf de enige die echt een positieve draai kan geven aan jouw bestaan. Jouw leven is jouw eigen verantwoordelijkheid. Dus stop al jouw energie voortaan in het nemen van stappen in de juiste richting, zoals je eigen levenspad vinden en bewandelen om meester te worden over jouw eigen leven. In verbondenheid met de andere(n), jouw naasten.

Wil je op korte tijd terug goesting krijgen om echt te leven? Om de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen maar met een (andere) intentie, in een ander ritme. Dan is een adem - retreat misschien wel iets voor jou. Om jouw leven in amper vijf dagen een boost van jewelste te geven.

De rode draad doorheen de vijfdaagse retreat is een aanpak vanuit de oorsprong via Integratieve Rebirthing (Bewust Verbonden Ademen), positieve mindsetting en energetisch en creatief werk. Je krijgt tools aangereikt voor een lang en gezond leven en keert terug naar authentieke levensvreugde en gelukkig zijn.

Wat je mag verwachten: dagelijks Bewust Verbonden Ademen, meditaties (wandel-, klank- & vuurmeditatie), in tekenbeweging gaan, authentic movement, spel & spelen, vrije tijd (wandelen, lezen, stilte, ...), gewoon "zijn", ...


van 9 t.e.m. 13 augustus 2021 (VOLZET)

van 4 t.e.m. 8 april 2022 (nog 2 plaatsen vrij) 

nieuwe midweek: nog even geduld 

lokatie: abdij van Postel

kostprijs: € 695,00 (maaltijden en overnachting inbegrepen)

gastvrouw en gastheer: Lieve Van Beeck en Geert De Vleminck

inschrijven (of meer info vragen) kan via de contactpagina