creACTief - ACT basis opleiding (4 dgn - life)

Falen is gewoon een extra kans om het opnieuw te proberen (Kate Jacobs) 

ACT staat voor "Acceptation & Commitment Therapy" en is een evidence based gedragstherapeutische methode (ontwikkeld door Steven Hayes in de jaren 80). Als hulpverlener is dit een zeer concrete tool om mee aan de slag te gaan, zowel preventief als curatief. Iedereen kan hindernissen tegenkomen. Dit kan van buitenaf op hun pad komen maar ook eigengemaakte vervelende gedachten, angsten en overspoeld worden door emotie kan danig in de weg zitten om een waardevol leven te leiden. Vanuit ACT leer je jouw cliënt om daarmee om te gaan en om energie over te houden voor dat wat -in het hier en nu- echt belangrijk is.

Acceptation = jezelf openstellen; ruimte maken voor onaangename gedachten, gevoelens en gewaarwordingen. Acceptatie is anders leren omgaan met problemen, ze leren dragen op een gezonde manier, het laten zijn en er niet tegen vechten.

Commitment = bewust worden van wat echt belangrijk is, wat ertoe doet, is waardevol leven en ruimte creëren door niet meer te worstelen. Handelen in functie van jouw waarden is waardevol leven.

Waar wil je naartoe? Wie, wat zit er (nog) in de weg? Wat heb je onderweg nodig? Hoe blijf je op koers?

Deze vierdaagse omvat de basiskennis van ACT (de hexaflex, de ACT - matrix); zowel theoretisch onderbouwd als practicum; ACT en perfectionisme; eigen proces met eigen waarden; mindfulness en ademhaling in een sessie verwerken; doe - opdrachten; creatief werken; beeldend en verhalend werken; metaforen (psycho)dramatiseren; ...


de volgende reeks vindt plaats in 2023: 18/2 - 18/3 - 29/4 - 27/5 van 9:30 tot 17:00 

lokatie: Scherpenheuvel (of Wuustwezel) 

kostprijs: € 505,00 (inclusief kant- en klare tools: spelmateriaal, metaforen, verhalen, hexaflex en matrix, waardekaarten, ademsessie Bewust Verbonden Ademen, ...

Nog 12 plaatsen vrij !

De korte trainingen IFS en basis- ACT zijn geaccrediteerde opleidingen via de AIHP. Dit wil zeggen dat je een kwaliteitslabel ontvangt, een garantie die beantwoordt aan specifieke vereisten (zie www.abp-bvp.be).

Meer info en/of inschrijven kan via de contactpagina of rechtstreeks via lievevanbeeck@gmail.com

docent: Lieve Van Beeck

gastdocent: Geert De Vleminck